čtvrtek 19. září 2013

SPARTAN a další překážkové běhy


Fenomén tzv. "obstacle races" radikálně vstoupil do našeho prostředí. Asi každý, kdo vyzkouší tento typ závodu, je nadšen, pohlcen a při nejbližší příležitosti jde znovu na věc. Zapomeňte tady na uhlazený asfalt, městský parčík. Nohy budou možná poslední část těla, která bude bolet. SPARTAN prověří komplexně vaši vytrvalost, obratnost, sílu a odolnost.
Atraktivní, moderní a funkční oblečení je tu na nic. Veledůležité jsou zde boty. Musí mít výborný grip, protože často neuvidíte pod nohy, často budete po kotníky v blátě, polezete přes překážky, na laně a boty vás musí podržet. Kontakt podešve s rozbahněnou podložkou musí být účinný, jinak ztrácíte energii a kdo se chce celou dobu klouzat v blátě. Obyčejné kecky se silničním vzorkem nechejte doma. Taky byste je mohli dlouho lovit v blátě. Bota by měla být také nenasákavá, abyste po druhém kilometru netáhli s sebou balvany na nohách. Nakonec na singletrack si taky nevezmete silniční galuskový speciál...



INOV-8 je specialista na offroadové boty. Jestli chceš špičkovou botu na tento typ závodů, rozhodně se mrkni na níže uvedené boty. Nakonec vítězka ženské kategorie z Monínce i Vechce měla naši botu - x-talon 212, a tato bota je také veleúspěšná v rámci celosvětové tour. 

MUDCLAW 300
 


Už na první pohled na podešev je naprosto jasné, že se jedná o špičkový offroad. Výkonný traktor, žádný líný lakatoš (LKT81), který vás elegantně vytáhne z každé bažiny a nebude vás obtěžovat hromaděním bláta ve vzorku. Bláto je domácí prostředí pro tuto botu. Úzký ale velmi pevný svršek pevně zajistí chodidla v lůžku boty a nemusíte se tak bát, že je v některé z bažin ztratíte. Svršek se sice namočí, ale nedrží v sobě téměř žádnou vodu, takže zůstává stále lehký. Jednoznačně, tohle je bota pro Jožina z bažin!


 
 
 
X-TALON 212
 
Hned za MUDCLAW můžeme směle doporučit nejlepší krosovku současnosti – X-TALON 212. Jestliže předchozí model nazýváme výkonným traktorem, x-talon je špičková terénní čtyřkolka. Žádný městský scoutík, ale pořádně rajcovní divoška do těžkých sraček. Bota dokonale splyne s chodidly a přesně reaguje na jejich pokyny. Kontaktní lezečková pryž podešve má výborný záběr na mokrých překážkách a neváže na sebe téměř žádné bahno. Svršek je opět užší, velmi pevný a nenasákavý. Je to bota vyhrávačka, ale fotbálek si s ní nezahrajete…
 
 
 

4 komentáře:

  1. Kdo hledá botu do terénu, tak tyhle botky jedině doporučuji. Všichni vítězové Spartan Race byli obuti do Inov-8, jak se jednalo o mužskou i ženskou kategorii. Tyto boty jsou jak stavěné na nejhorší povrch, bez nich bych asi těžko k těm vítězstvím dosáhla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jasne koupim si na Spartan boty za 2litry a pak je vyhodim po zavode :D jste magori fakt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale pan si mysli, ze vydrzi jeden beh? Si fakt tak blbej nebo si delas srandu?

      Vymazat
  3. I já jsem docela dost dlouho běhal tento spartan race, ale nevěřili byste, přineslo mi to docela dost stresu... No a pak jsem přemýšlel, jak se s tímto stresem nějak rozumně vyrovnat a narazil jsem na cbd produkty , díky kterým se mi to podařilo relativně dobře vyeliminovat, takže mám radost a jsem spokojený a klidný :) Mohu dál sportovat.

    OdpovědětVymazat