pondělí 26. března 2012

Jan Procházka (Bet) - Mistrovství ČR v krosu 2012

MČR v přespolním běhu 2012, je závod, ve kterém orientační běžci můžou pozlobit atlety. Nejinak tomu bylo i letos ve Střelských Hošticích. Poté co se mi jako orientačnímu běžci specialistovi celkem dařilo na podzimních a jarních krosových a silničních závodech, věřil jsem si i na víkendový mistrák.
Ihned po příjezdu na shromaždiště jsem se moc neradoval, celá trať byla nádherně suchá s trávnatým povrchem. Na trati byl sice jeden prudký seběh, ale se seběhem z Hrádku na Velké Kunratické se to nedávalo srovnávat. Tam všichni atleti ztrácí, jelikož nemají žádný vzorek na patách svých krosových treter. Bylo mi jasné, že letos na krose obutí nebude rozhodovat, přesto jsem místo atletických treter nasadil můj nejoblíbenější model Inovů X-Talon 190, které využívám hlavně na sprintové závody v orientačním běhu. Na trati totiž držely lépe než tretry a navíc jsem si v nich tolik neničil své nohy. Zvlášť když se mi v posledním měsíci opět obnovily problémy se stehenním svalem.
Samotný závod jsem si náramně užíval, jelikož od orientačních běžců atleti nic neočekávají, můžeme běžet bez předstartovního stresu. Celý závod jsem bojoval o 3. místo za suverénním Milanem Kocourkem a Honzou Kreisingerem. Asi v půlce trati jsem běžel spolu s Jirkou Homoláčem a Jakubem Bajzou. Jirka Homoláč nakonec trochu odpadl, jelikož v posledních týdnech moc nenaběhal, zato Jakub Bajza byl nad moje síly. V posledním kole dokázal neuvěřitelně zrychlit a na to jsem nedokázal reagovat a začal šlapat vodu v místní Otavě a jsem rád, že dobíhám do cíle na slušném 4. místě, ale o místo hůře než jsem chtěl. Výborně takticky běžel i další člen Inov8 Teamu Tomáš Dlabaja, který byl loni na krosu bronzový a letos si doběhl po pěkném výkonu pro 7. místo. No a mě nezbývá, než počkat další rok, aby mi to konečně na mistráku v přespoláku taky cinklo!

Žádné komentáře:

Okomentovat