pondělí 13. května 2013

Jaké gumy nazout na Bahňáka?


… jednoznačně zimní a pokud možno ty nejhrubší…
Krysí díra, hromada starých pneumatik, skluzavka do rozbahněné tůně, průběh bažinou, pak se vyškrabat na balíky slámy, přelézt vysoké překážky a nakonec doběhnout do cíle. Pohyb v takovém prostředí není vhodný pro slečinky.  To je Bahňák (www.bahnak.eu), extrémní překážkový běh, který se uskuteční v sobotu 18.5. v Sokolově. Jedno je jisté, všichni budou kompletně špinaví od bahna. Nezáleží tedy na oblečení. Co je ale velmi důležité, to jsou dobré boty s hrubým vzorkem, pevným šněrováním a nenasákavým svrškem. Hrubý dezén pro dobrý záběr v blátě a na překážkách, pevné šněrování, aby boty nezůstaly někde v blátě a nenasákavý svršek, aby boty netěžkly při průběhu vodou a bažinami. Zejména hrubý vzorek podešví bude rozhodovat o výsledcích. Čím hrubší vzorek, tím lepší záběr v blátě.

Jaké boty tedy doporučit z produkce Inov-8? Celosvětové zkušenosti z tohoto typu závodů  (Spartan, Tough Mudder,...) jednoznačně upřednostňují modelovou řadu MUDCLAW.
MUDCLAW 300
Už na první pohled na podešev je naprosto jasné, že se jedná o špičkový offroad. Výkonný traktor, žádný líný lakatoš (LKT81), který vás elegantně vytáhne z každé bažiny a nebude vás obtěžovat hromaděním bláta ve vzorku. Bláto je domácí prostředí pro tuto botu. Úzký ale velmi pevný svršek pevně zajistí chodidla v lůžku boty a nemusíte se tak bát, že je v některé z bažin ztratíte. Svršek se sice namočí, ale nedrží v sobě téměř žádnou vodu, takže zůstává stále lehký. Jednoznačně, tohle je bota pro Jožina z bažin!
X-TALON 212
Hned za MUDCLAW můžeme směle doporučit nejlepší krosovku současnosti – X-TALON 212. Jestliže předchozí model nazýváme výkonným traktorem, x-talon je špičková terénní čtyřkolka. Žádný městský scoutík, ale pořádně rajcovní divoška do těžkých sraček. Bota dokonale splyne s chodidly a přesně reaguje na jejich pokyny. Kontaktní lezečková pryž podešve má výborný záběr na mokrých překážkách a neváže na sebe téměř žádné bahno. Svršek je opět užší, velmi pevný a nenasákavý. Je to bota vyhrávačka, ale fotbálek si s ní nezahrajete…

1 komentář: