neděle 17. prosince 2017

I N O V - 8 & G R A P H E N E


Uhlík (karbon) byl, je a nadále bude zásadním "technologickým" prvkem, na kterém se staví vývoj těch nejmodernějších technologií. V roce 2004 se celkem kuriozně podařilo na Manchester University oddělit supertenkou formu uhlíku a vzniká tak grafen. Aktuálně nejpevnější materiál na světě, který dosahuje 200 násobek pevnosti oceli, na výšku má pouze 1 atom a díky této v podstatě 2D struktuře nabízí fantastické fyzikální vlastnosti. Z tento objev byla v roce 2010 udělena Nobelova ceny za fyziku...



Když přišel karbon do cyklistiky, způsobilo to celkem revoluci. INOV-8 nyní ve spolupráci s Manchester University přinášejí grafen do obuvnického průmyslu. První testy potvrzují výborné kontaktní vlastnosti s povrchem, vyšší otěruvzdornost, fantastickou flexibilitu a další vlastnosti, které s největší pravděpodobností posunou celý segment vývoje běžecké boty o kus dále. 


Jaká bude realita, se budeme moci přesvědčit od července 2018, kdy představíme pod označením G-SERIE první kolekce s grafenem. INOV-8 oslaví příští rok 15 let od svého založení a rok 2018 bude dalším zásadním milníkem, který se zapíše nejen do historie značky, ale hlavně zásadně ovlivní celý běžecký obuvnický průmysl.




Žádné komentáře:

Okomentovat