pátek 6. září 2013

Vojta Král na Yesenickém maratonu


Premiéra na horském maratonu dopadla podle očekávání. Zkušení závodníci si podělili metály a nevyběhané mládí bylo vytrestáno, ovšem nedostali to zadarmo! Skupinu favoritů tvořil legendární „Vlčí Důl“ alias Vašek Král & Karel Axman a Dano Tománek.

Po startu se hned utvořila vedoucí skupina a po výšlapu na Obří skály se vzdálila ostatním závodníkům. První občerstvovačka, pohoda, druhá občerstvovačka, pohoda, držím tempo a utíkám ostatním, třetí občerstvovačka, ještě zvládnu prohodit nějaký fór s obsluhou, asfaltová vložka Švýcárna – Praděd – Ovčárna, čtvrtá občerstvovačka už bez vtipů, 30. kilometr, kde by se měl lámat chleba a přichází krize, nabíjím gel, protahuju cukající se lýtka, kontroluju náskok, Karl von Axman se řítí od Petrových kamenů jak čarodějnice na sabatu, chytám druhý dech a snažím se nechytit křeče, Jelení studánka – další gel, zase mě seběhli, musím přidat, tak se snažím a jde to, když to udržím na Ztracené kameny, tak by to mohlo vyjít až do finiše, Ztracené kameny, začíná seběh na Skřítek, co mě to sakra píchlo do chodila, nemám píchlou větev v botě, koukám, chytám křeč a upadám do borůvčí.. Postupně mě předbíhá Vašek s Karlem, Dano a jakýsi lyžař. Docházím poslední 2,5 km pěšky.

Pěkný očistec, 3:44 hod uběhlo jako nic, na poprvé jsem posbíral zkušenosti, příště (pokud OB sezóna dovolí) to bude lepší. Parádní výhledy, dobrá atmosféra, kvalitní konkurence, pivo, guláš a masáž v cíli, ideální letní proběhnutí.
Plánoval jsem obout Inov-8 x-talon 212, ale v týdnu před závodem se mi tyto boty trochu rozpadly a neodvažoval jsem se v nich absolvovat celý horský maraton, takže jsem musel zvolit obyčejné maratonky. Příště si budu muset sehnat nějaké kvalitnější obutí, například Trailrocy, ve kterých vyhrál brácha.

 

3 komentáře:

  1. http://numinek.rajce.idnes.cz/Jesenicky_maraton_2013/
    http://tatat.rajce.idnes.cz/Jesenicky_maraton_2013/

    OdpovědětVymazat