pátek 8. února 2013

ME v rogainingu aneb jak jsme se vypárovali

Když dole otvírali volební místnosti, my nahoře otevřeli malého gambáče (nic jiného u ČSA nemají). A protože jsme potřebovali doplnit béčka a chlapi přes uličku okouzlili letušku, nebyl během letu poslední. Nad zasněženými Dolomity jsme se my divili jim, že si jen tak zaletí na víkend do Barcelony, aby viděli zápas Barci na vlastní oči. Oni se divili nám, že jedeme na víkend do Španělska (pardón Katalánska), abychom celou noc a den sbírali nějaké kontroly po lese. Lidi mají divné koníčky. Oni měli dvě trička, šálu, pár prezervativů a půllitr. My táhli spacák, karimatku, povinnou výbavu, baterky, boty INOV-8 Roclite, batoh INOV-8 race pro 18, žádný prezervativ a půllitr.
Na letišti jsme se rozešli, oni s touhou po Nou Campu, my s bráchou si to odběhat kousek výš do La Lacuny. V deset dopoledne jsme dostali mapu, pěkně si pospojovali všech šedesát tři kontrol a polední odbíjení zvonů dalo impuls té pestrobarevné paletě běžců, kteří předtím zaplnili celé náměstí městečka v podhůří Pyrenejí. Na rogainingu je pěkné, že si každý volí vlastní cestu, a tak se jednotlivé proudy valily všemi postranními uličkami jak chapadla chobotnice – za dvacet čtyři hodin se sem opět všichni z různých směrů vrátí. Závod byl parádní – kontroly schované na vyvřelých skalkách, zbytcích políček zarostlých lesem, kamenných stavbách připomínajících iglú, opuštěných tvrzích, jeskyních a lomech. Chladný úplněk strážil hranici nuly a voda v hadicích od batohu nezamrzla, jak pořadatelé strašili. Nezvykle dlouhou noc vykoupil východ slunce.
Nejlepší batoh je ten, který Ti neztěžkne a nejlepší boty, o kterých nevíš. Další závod bez puchýřů, odřenin, s únavou, ale zas ne tak velkou, že bych nemohl chodit. Když jsme šli v neděli večer na jedno zasloužené, horkotěžko jsme se vmáčkli mezi místní. Všichni Katalánci musí být v hospodě, když hraje Lionel Messi. Při druhém se mě brácha s nevinnou tváří ptal, kde bude letošní rogaining u nás. Trochu mě ta otázka překvapila, protože jsme se o tom při závodě asi dvacet minut bavili. Na Křivoklátsko zasadil místo rogainingu svatbu naší kamarádky. Zdá se, že tu třicetidevítistupňovou horečku, co měl od pondělí, potil celý závod.   
V letadle jsme se zase sešli. Chlapi byli šťastný, že Messi dal čtyři góly a my, že nám medaile unikla jen o jednu hloupou kontrolu. A protože se ve Španělsku dá volit jen v Madridu a ne v Barceloně, tak jsme volební průkazy (my s knížetem a oni se zemanem) posílali letušce, aby nám přivezla zas ty gambáče. A pak že volby rozdělují.  

Žádné komentáře:

Okomentovat